Jordens godaste kaffe

Sitter med ett glas vin och bra musik. Ute är det vitt och kallt. Julen är slut och man väntar på våren. Tankar från sommaren passerar som fjärilar, måste fånga dem. Skriver lite.
——————————-
Huvudet känns som en Aliens med en massa knölar, undrar om jag är grön… Jag ligger i mitt tält och mår bra efter en mysig dag på hojen på väg mot Nordkap. Två dagar tidigare:
Börjar att få lite dåligt med soppa. Inplanerad bensinkälla fanns inte längre och Finlands tunga mellan Sverige och Norge har säkert. Passerar gränsen och jag blir ganska omgående medveten om en annan civilisation… jäkla häftigt. Rullar på. Gang San, min följeslagare och fordon, BMW R100 RS -81 utan kåpor uppvisar en viss försiktighet i sin vanliga pågång. Gang San betyder vild älv, och är den tuffa tjejen i mitt sällskap av två lika hojar, den andra Baram, grabb är original samma modell. Vi rullar meditativt genom landskapet och bara njuter. Framöver finns en ”stor” stad och säkert bränsle, Hetta. Rullar in på macken så där bortkommen i min egen värld som jag älskar. Fyller tanken och hittar fram till kassan bland garn, virknålar, stickbeskrivningar… ja ni vet. Halar fram kortet vilket funkar som vanligt. (Har bara misslyckats på en sushi bar i Oslo, dottern pröjsar kontant, ok sushi). Står vid hojen, pysslar lite. En grupp Träffar Vännermed andra hojar dyker in. BMW-hojar. Jag hejar lojt. Det blir stilla och en av grabbarna närmar sig. Är det inte Ola!? Jag tittar upp nyfiket och förvånad. Tänk vad man kan få uppleva, otroligt. Det visar sig att några från BMW forumet, MC naturligtvis är på väg upp mot Alta för att hälsa på en själsvän, naturligtvis BMW ägare, MC som kommer till en hamn där uppe… Jäkla mysigt upplägg, vem gör sådant i vår stressade vardag, jo de… Respekt. Vi snackar lite och jag rullar vidare också mot Alta. De kommer naturligtvis i kapp, alla kommer i kapp… Jag vinkar glatt och Gang San morrar lite extra. Ser en hand som signalerar vinkande, in här. Här står ett bord. En Brassestol dyker upp, kök!? Vill du ha kaffe? Hee ja tack, tackar aldrig nej till kaffe. Vilket underbart kaffe, baristor hallå. Prestokaffe på gasolen. Jag får svagt fram, jag har kex… Myggen attackerar. Det är flackt runt oss, en liten sjö inga riktiga träd bara några små björkar. I horisonten ser vi höjder, här sitter vi och dricker denna jords bästa kaffe, vilken upplevelse, vilka killar.

Finland 1015-07-10

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.