Fredag med övernattning

Fredag eftermiddag. Lite kyligt men solen skiner. Då vädret ser ut att bli bra har jag bestämt att övernatta i vindskyddet vid Kvädöfjärdens naturreservat. Vindskyddet är nyligen renoverat och tidigare var det ingen vacker syn med en blå pressenning som skydd för regnet. Sticker inom ICA och provianterar. Grillkorv, ett par öl och spagetti på box, tillsätt bara varmt vatten, klart. Packar ner varma säcken, sköna liggunderlaget och kudden. Ett par vedträn och grejor för att få eld åker ner i den svarta pvc säcken. Solen skiner och jag fyller Gang San med soppa. Så härligt att stå bekymmerslöst utan tid här på macken. Folk stressar. Rullar så. Vägarna är tomma då jag väljer de mindre. 10 mil senare i fin takt utan stress är jag framme. Solen står ganska lågt i väster och jag hittar mig en bra plats. Kör min spagetti och tystnaden slår mig. Måste fälla upp mössans öronlappar och det ser roligt ut. Sitter och njuter och känner hur allt bara rinner av, tid, ljud, tankar bara sitter. Vattnet är stilla och fåglar hörs svagt. Mörkret lägger sig. En båt med ett skönt monotont ljud tuffar fram i skymningen. Drar i gång en eld. Mina torra vedklampar brinner fint och korven sitter fint. Mörkret har lagt sig och så småningom är det sovsäcken som gäller. Brasan brinner och Gang San syns svagt i skenet. Livet är skönt. Vaknar 05:30. Det ljusnar i horisonten. Kollar och solen går upp 05:43. Tar med frukosten och hittar en plats närmare strandkanten. Solen stiger vackert. Ligger och slappar i solskenets värme. Sakta kommer molnkanten närmare. Täcker solen och det blir kyligare igen. Kl. är nu 8 och jag rullar. Valdemarsvik och kaffe är målet. Lite tidig så jag slår av en prat med en skeppare på en vacker träbåt. Han säger han är sveriges sista fraktskepp som seglar. Han är ensam och fraktar olika varor mellan hamnstäder från Kalmar och norr ut. Han är trevlig att prata med. Kaffet sitter gott. Rullar så vidare via Gusum och hem. Underbart veckoslut.

Det här inlägget postades i Korta turer, MC 2017, Tur med övernattning. Bokmärk permalänken.