Lördagstur i december

5/12-15 Lördag . Det är 10+ ute. Klart det blir en hojtur. Stormen Helga tar i fortfarande. Kör ner till Jönköping via Kisa, Österbymo från Linköping, hemmet. Det ligger några träd i vägrenen med gulvita kapningar som lyser mot grå smuts. Det börjar regna och det är mysigt att se mitt ensamma spår i den fina svarta asfalten. Har som vanligt musik i öronen och jag njuter. SmutsigDet är bara jag, inga andra fordon. Först när man kommer ut på väg 32 mot Eksjö blir det mer normal trafik.
I Jönköping hittar jag fram till mitt favorit ställe för vinylplattor. Köper några och drar vidare. Kl. är 13:30
Vinyl I JönköpingTar den mindre Grännavägen. Nu är det åter väldigt lite trafik. Några Jultomtar är ute och joggar! Följer Vätterns östra kant. Det har slutat regna och jag har nästan medvind, det är helt stilla. Man hör bara ett morrande från hojen, vi njuter väldigt. Inte en bil på hela sträckan Gränna – Mjölby, otroligt, medvind. Kör upp på motorvägen, underbart i medvinden. Det börjar att mörkna. Tar av mot Mantorp… Snart hemma. Står skitiga och glada hemma.

Samma helg 2013. Spången över Stångån… 

Spången

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.