Näsan droppar. En novembertur till Flatvarp

Termometern visar på 4 grader och kylan kommer säger meteorologen. Har sedan flera dagar planerat in denna novembertur. Har gått och varit orolig att vädret inte kommer att stämma, men det gör det, även om det är något kallare än tänkt.
Plockar ut Baram ur garaget innan jag har bytt om. Baram FlatvarpHan är som vanligt med på noterna. Startar direkt och står och småmyser med trevlig rök ur avgasrören. Min andedräkt ryker också och det är lite kallt där jag står. Stänger av motorn och går in och klär om. Min väska står laddad med lätt lunch och kaffe. Har även lagt med ett sittunderlag och mössa. Sitter så på hojen. Som vanligt spelar Radioparadise.com i lurarna, kanalen hittar alltid rätt stämning när jag ger mig i väg. GPS: en är laddad med dit och tillbaka vägar. Har hittat en webbkarta med information om asfalt och grus –vägar hos Trafikverket. Tankar fullt på Ingo, 98 oktan för 12,80, inte dumt. Solen skiner lågt i söder och det är vindstilla. Klockan är nog 10:30. Kör från Linköping över Bjärka Säby till Åtvidaberg. Kör så mot Dalhem för att så komma ut på 135:an, Gamleby, Loftahammar, Flatvarp. Jag är helt rätt klädd och bara njuter av varje meter. Tyvärr är en lång bit av vägen mot Flatvarp under upprustning. Asfalten är borta och det är grus men det går fint i alla fall. Efter bron är det asfalt och då dyker en stor Älg upp. Stor som ett hus tornar den upp. Den har inte bråttom utan kollar läget innan den fortsätter graciöst in i skogen på motsatt sida. Jag rullar vidare… Flatvarp Utsikt
Det är underbart att vara längst ute. Havet lyser blått, det är stilla, Solen står lågt, 5 grader i luften, man hör dyningarna som sakta slår mot klipporna. Sitter och myser. Mår jäkligt bra. Tar lite bilder. Så är det dags att röra på sig igen. Spännande med lite alternativa vägar även på hemvägen. Har planerat in att sista biten avverkas från Överum och hem då det då har börjat att skymma. Det blir helt rätt. Nästan ingen trafik och det är underbart att avverka den svarta slingrande asfalten. Vilken dag.

2015-11-18


 

Det här inlägget postades i Korta turer. Bokmärk permalänken.